Dresscode Winterbruiloft

Gaat een bijzonder iemand binnenkort trouwen, maar is het niet zonnig en warm, maar hartje winter!? Help, dat zorgt voor outfitstress! Maar maak je geen zorgen, met deze tips heb je in een mum van tijd een mooie jurk of outfit voor een winterbruiloft in huis en zie je er dus ook als gast geweldig uit! Kan je mooi genieten van de voorpret. Feestjes in de winter zijn namelijk minstens zo romantisch als zomertrouwerijen. Lees gauw verder en je weet alles over de dresscode van een winterhuwelijk, of shop direct jouw ideale bruiloft jurk!

Samengevat winterbruiloft:

  • Een jurk of combinatie in een krachtige kleur
  • Mooie, kwalitatieve stoffen
  • Panty's, niet glanzend 
  • Niet teveel zwart en geen wit 
  • Combinatie van ton-sur-ton accessoires 
  • Schoenen en tas met een hoge aaibaarheidsfactor 
  • Shapewear als finishing touch 

Winterbruiloft kledingvoorschriften

De bruiloft is in de winter, maar dat wil niet per definitie zeggen dat er een dresscode is. Misschien moet je overdag tenue de ville dragen en 's avonds gala? Check dan gauw onze andere dresscodes. In elk geval is dit van belang wanneer je een outfit zoekt voor een winterbruiloft.

Krachtige kleuren

In de winter is je huid meestal bleker dan in de zomer. Kies daarom krachtigere kleuren. Zou je bij een lentebruiloft snel kiezen voor pastel, bij een winterbruiloft zijn de net wat krachtigere varianten voor de hand liggender.

Geen zwart en wit

Wit en zwart zijn eigenlijk uit den boze, al wil zwart nog wel eens mogen wanneer de kledingvoorschriften niet zo strikt zijn. Zorg er dan wel voor dat je zorgt voor wat fleurigs, bijvoorbeeld een feestelijke zwarte jurk met een kleurrijke corsage of opvallend haaraccessoire.

Draag laagjes

Oke, lekker buiten zijn, genieten van de zon en de lange avond, dat gaat 'm niet worden. Maar een wintertrouwerij heeft ook voordelen! Je kunt gedurende de dag je outfit steeds aanpassen omdat je laagjes kunt dragen. Begin met een mooi jasje en een bijzondere sjaal (bijvoorbeeld zijde) en daaronder een mooie jurk. Neem voor de spetterende partynight een vestje mee, zeker als je een mouwloze feestjurk hebt. Kies voor wat subtiele glamour in bijvoorbeeld de vorm van een vestje of jurkje met lurexdraad. Moet geen probleem zijn om die te vinden, want in november en december hangen alle winkels vol met feestelijke (jurkjes)collecties. Enneh nee dus, laat je niet verleiden tot volledig zwart!

Mooie panty's

Alleen al omdat het veel warmer is dan blote benen, maar vooral ook omdat het je outfit een mooie finishing geeft: draag panty’s. Let voor de kleur vooral op de rest van de outfit. Zwart is best prima, maar ben wel kritisch op je outfit. Grijp je in de winter snel naar donkere kleuren, bij een bruiloft mag je best een huidkleurige panty dragen. Zorg er wel voor dat hij mat is. Een glanzende huidskleurige panty in combinatie met een donkerdere kleur jurk is meestal niet zo smaakvol, een beetje over de top.

Hoeden

Vaak schrijft een dresscode nadrukkelijk voor of je wel of geen hoed mag dragen. Volg dan gewoon de regels die ook gelden voor de rest van de outfit. Niet te zacht van kleur, maar ook niet te somber. Natuurlijk kun je van een hoed ook echt de eyecatcher van je outfit maken. Bedenk je wel altijd, ben ik een prominente gast? Je wilt natuurlijk niet teveel in het middelpunt van de aandacht staan als je niet de zus of BFF van de bruid bent. Bescheidenheid is dus gewenst.

Winterbruiloft accessoires

Accessoires zijn bij elke outfit de belangrijkste finishing touch. Geef je outfit op een winterbruiloft extra glamour door met zachte details te werken. Een tas van een zacht materiaal zoals nepbont of suedine. Suede pumps. En natuurlijk een mooie ketting met rijke kralen en stenen of een opvallende armband of oorbellen. Kies altijd ton-sur-ton als je meerdere accessoires kiest. Liever 1 statement exemplaar dragen bij je feestelijke look? Dan mag je gaan voor een groot contrast!

Shapewear onder je winterbruiloft look

Je kan het niet zien, maar het is er wel en is ook echt ontzettend belangrijk. Effectieve shapewear zorgt voor het verschil tussen een leuke look en een fabulous look. Ook al zou je denken dat je op een winterbruiloft flink ingepakt bent door laagjes, je wilt er gewoon uitzien om door een ringetje te halen. Terecht!